środa, 24 lutego 2016

BROWNIE Z KAWĄ I WIŚNIAMI



Składniki:

180g masła
200g gorzkiej czekolady
170g cukru
125g mąki
30g kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka
100ml mocnej kawy
200g wiśni (użyłam mrożonych)

Wykonanie:

Masło i czekoladę umieścić w misce i roztopić w kąpieli wodnej. W drugiej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i kakao. Następnie za pomocą drewnianej łyżki połączyć z rozpuszczonym masłem i czekoladą. Dodać roztrzepane jajka i utrzeć na sztywną masę.Na koniec dodać kawę oraz wiśnie i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia formy (30 X 20) i piec w piekarniku nagrzanym do 180cprzeez około 25 - 30 minut.



Na podstawie przepisu z magazynu "Jamie" 1/2016

2 komentarze:

  1. Ania Zawistowska16 maja 2019 18:15

    Już na sam widok ciasto te wygląda bardzo apetycznie lecz myślę, że jeszcze lepiej smakuje. Ja również bardzo chętnie robię brownie https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-idealne-brownie/ i jeśli chodzi o dokończenie czyli przystrojenie ciasta to już jest całkowita improwizacja.

    OdpowiedzUsuń