wtorek, 2 listopada 2010
SALSA BANANOWA
Przepis na salsę znalazłam w "Cookbook Digest" z 94r. Bardzo mnie zaintrygował, w związku z czym postanowiłam go wypróbować. Smakuje wybornie na ciepło w połączeniu z dobrymi lodami waniliowymi lub czekoladowymi.
Składniki:
2 banany
2 łyżki brązowego cukru
2 - 3 łyżki rumu
2 łyżeczki masła
1/2 łyżeczki cynamonu
Wykonanie:
Banany obrać i przekroić na pół wzdłuż. Posypać cukrem i upiec w piekarniku, aż cukier się rozpuści i zacznie bulgotać. Upieczone banany przełożyć do blendera i dodać pozostałe składniki. Zmiksować i gotowe.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
to zdecydowanie coś dla mnie :) pycha!
OdpowiedzUsuńDo wypróbowania z lodami waniliowymi. Mmm.. pycha :)
OdpowiedzUsuńto na pewno jest pyszne:)
OdpowiedzUsuńPychotka:) Już czuję ten smak mniammm :)
OdpowiedzUsuńKurcze, bardzo podoba mi się w bananach to, że można z nich szybko wyczarować coś ciekawego. Bardzo fajny pomysł.
OdpowiedzUsuń