wtorek, 2 listopada 2010

SALSA BANANOWA



Przepis na salsę znalazłam w "Cookbook Digest" z 94r. Bardzo mnie zaintrygował, w związku z czym postanowiłam go wypróbować. Smakuje wybornie na ciepło w połączeniu z dobrymi lodami waniliowymi lub czekoladowymi.

Składniki:

2 banany
2 łyżki brązowego cukru
2 - 3 łyżki rumu
2 łyżeczki masła
1/2 łyżeczki cynamonu

Wykonanie:

Banany obrać i przekroić na pół wzdłuż. Posypać cukrem i upiec w piekarniku, aż cukier się rozpuści i zacznie bulgotać. Upieczone banany przełożyć do blendera i dodać pozostałe składniki. Zmiksować i gotowe.

5 komentarzy:

  1. to zdecydowanie coś dla mnie :) pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Do wypróbowania z lodami waniliowymi. Mmm.. pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pychotka:) Już czuję ten smak mniammm :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kurcze, bardzo podoba mi się w bananach to, że można z nich szybko wyczarować coś ciekawego. Bardzo fajny pomysł.

    OdpowiedzUsuń