piątek, 10 grudnia 2010
PACZUSZKI Z ŁOSOSIEM, KUSKUSEM I FASOLKĄ
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
100g kaszy kuskus
200g filetów z łososia
100g zielonej fasolki szparagowej
1 czerwona cebula
pół pęczka koperku
jajko
ziarno sezamu
oliwa, sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Przygotować kaszę kuskus, fasolkę pociąć na mniejsze kawałki i lekko ugotować, cebulkę zeszklić na oliwie, łososia podsmażyć najlepiej na patelni grillowej i podzielić na mniejsze kawałki, koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie podzielić na prostokąty. Nakładać farsz na jeden i przykrywać drugim. Na koniec posmarować rozbełtanym jajkiem posypać ziarnem sezamu. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez około 20 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
bardzo smakowite te paczuszki:)
OdpowiedzUsuńJeden z moich ulubionych sposobów wykorzystania ciasta francuskiego i ryby ;)
OdpowiedzUsuńprosto i pysznie. to lubię :)
OdpowiedzUsuńsmakowicie wygląda Twój blog, czuje że będę częstym gościem
OdpowiedzUsuńZapraszam również do mnie http://kulinarne-smaki.blogspot.com/
bardzo pomysłowe.
OdpowiedzUsuńi zapowiadają się świetnie ;]