piątek, 10 grudnia 2010

PACZUSZKI Z ŁOSOSIEM, KUSKUSEM I FASOLKĄ



Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
100g kaszy kuskus
200g filetów z łososia
100g zielonej fasolki szparagowej
1 czerwona cebula
pół pęczka koperku
jajko
ziarno sezamu
oliwa, sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Przygotować kaszę kuskus, fasolkę pociąć na mniejsze kawałki i lekko ugotować, cebulkę zeszklić na oliwie, łososia podsmażyć najlepiej na patelni grillowej i podzielić na mniejsze kawałki, koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie podzielić na prostokąty. Nakładać farsz na jeden i przykrywać drugim. Na koniec posmarować rozbełtanym jajkiem posypać ziarnem sezamu. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez około 20 minut.

5 komentarzy:

  1. bardzo smakowite te paczuszki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeden z moich ulubionych sposobów wykorzystania ciasta francuskiego i ryby ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. prosto i pysznie. to lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. smakowicie wygląda Twój blog, czuje że będę częstym gościem
    Zapraszam również do mnie http://kulinarne-smaki.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo pomysłowe.
    i zapowiadają się świetnie ;]

    OdpowiedzUsuń