środa, 22 grudnia 2010

POLĘDWICA WOŁOWA Z MASŁEM SMAKOWYM



Zupełnie nieświąteczny, ale smaczny.

Składniki:

polędwica wołowa podzielona na kotlety
trochę masła
ząbek czosnku
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Kawałki mięsa oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron. Miękkie masło rozetrzeć z przeciśniętym ząbkiem czosnku i przyprawami. Włożyć do lodówki. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju, aż do uzyskania efektu, który nam odpowiada (my lubimy średnio wysmażone). Na wierzch nakładać łyżeczkę masła smakowego.

9 komentarzy:

  1. to przecież nie jest tak, że teraz muszą byc koniecznie smaki świątecznie. pyszny obiad o każdej porze :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda obłędnie! Och, cudownie!
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie ma to jak porzadny kawal wolowiny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Asiejko, wiem, że nie muszą, ale mam wyrzuty sumienia, że wszędzie pojawiają się świąteczne smakołyki, a ja w tym roku nie mogę wykrzesać z siebie odrobiny entuzjazmu dla świątecznych spraw.
    Dziękuję za komentarze i życzę wszystkim spokojnych i radosnych Świąt.

    OdpowiedzUsuń
  5. Mmmm...brzmi i wygląda pysznie!
    Zdrowych i wesołych Świąt Ci życzę!!!

    OdpowiedzUsuń
  6. to masełko to jak śliwka na torcie :) uwielbiam takie obiady

    pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt

    OdpowiedzUsuń
  7. mmm... ale smakowity kawalek mieska:)

    zycze Ci pieknych, radosnych i szczesliwych Swiat,

    OdpowiedzUsuń
  8. Co za pyszność?? Cudo!! :)

    OdpowiedzUsuń