środa, 22 grudnia 2010
POLĘDWICA WOŁOWA Z MASŁEM SMAKOWYM
Zupełnie nieświąteczny, ale smaczny.
Składniki:
polędwica wołowa podzielona na kotlety
trochę masła
ząbek czosnku
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Kawałki mięsa oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron. Miękkie masło rozetrzeć z przeciśniętym ząbkiem czosnku i przyprawami. Włożyć do lodówki. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju, aż do uzyskania efektu, który nam odpowiada (my lubimy średnio wysmażone). Na wierzch nakładać łyżeczkę masła smakowego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
to przecież nie jest tak, że teraz muszą byc koniecznie smaki świątecznie. pyszny obiad o każdej porze :-)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie! Och, cudownie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
to masełko smakowe. mniam.
OdpowiedzUsuńNie ma to jak porzadny kawal wolowiny :)
OdpowiedzUsuńAsiejko, wiem, że nie muszą, ale mam wyrzuty sumienia, że wszędzie pojawiają się świąteczne smakołyki, a ja w tym roku nie mogę wykrzesać z siebie odrobiny entuzjazmu dla świątecznych spraw.
OdpowiedzUsuńDziękuję za komentarze i życzę wszystkim spokojnych i radosnych Świąt.
Mmmm...brzmi i wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńZdrowych i wesołych Świąt Ci życzę!!!
to masełko to jak śliwka na torcie :) uwielbiam takie obiady
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i życzę Wesołych Świąt
mmm... ale smakowity kawalek mieska:)
OdpowiedzUsuńzycze Ci pieknych, radosnych i szczesliwych Swiat,
Co za pyszność?? Cudo!! :)
OdpowiedzUsuń