
Propozycja na smaczny i bardzo szybki obiad. Przygotowanie pełnego dania wraz z kuskusem i smażonym bakłażanem zajęło mi około 20 minut. Polecam.
Skład:
350g mielonego mięsa z indyka
½ pęczka pietruszki
1 papryczka chili
1 jajko
bułka tarta
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Pietruszkę i papryczkę drobno posiekać i włożyć do mięsa. Dodać jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem i dodać tyle bułki tartej aby uzyskać odpowiednio zwartą konsystencję. Formować małe kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron.
Jak ostre to ja biorę jednego w ciemno :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ostre posiłki, a szczególnie takie pyszne jak Twoje ;-)
OdpowiedzUsuńwww.przysmakiewy.pl
uwielbiam mięso indyka, ale takiego jeszcze nie jadłam, przepis bardzo ciekawy
OdpowiedzUsuńbardzo mnie urzekają takie kompozycje na talerzu. I równa góra kuskusu, i dookoła niej okragłe kotleciki :)
OdpowiedzUsuńlubię na ostro :) zjadłabym z ochotą :)
OdpowiedzUsuńMmmmm jak to luksusowo wygląda. Chętnie zjadłabym takie kotleciki.
OdpowiedzUsuńod dawna ciocia namawia mnie żebym takie zrobiła i jakoś zebrać się nie mogę :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam drób. Takie aromatyczne kotleciki to idealny dodatek do kaszy, makaronu, ryżu, kuskusa i ziemniaków. Z sosem pomidorowym, niebo.
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo, bardzo pysznie:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!