sobota, 9 kwietnia 2011

OSTRE KOTLECIKI INDYCZE



Propozycja na smaczny i bardzo szybki obiad. Przygotowanie pełnego dania wraz z kuskusem i smażonym bakłażanem zajęło mi około 20 minut. Polecam.

Skład:

350g mielonego mięsa z indyka
½ pęczka pietruszki
1 papryczka chili
1 jajko
bułka tarta
sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Pietruszkę i papryczkę drobno posiekać i włożyć do mięsa. Dodać jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem i dodać tyle bułki tartej aby uzyskać odpowiednio zwartą konsystencję. Formować małe kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron.

9 komentarzy:

  1. Jak ostre to ja biorę jednego w ciemno :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam ostre posiłki, a szczególnie takie pyszne jak Twoje ;-)


    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam mięso indyka, ale takiego jeszcze nie jadłam, przepis bardzo ciekawy

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo mnie urzekają takie kompozycje na talerzu. I równa góra kuskusu, i dookoła niej okragłe kotleciki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. lubię na ostro :) zjadłabym z ochotą :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mmmmm jak to luksusowo wygląda. Chętnie zjadłabym takie kotleciki.

    OdpowiedzUsuń
  7. od dawna ciocia namawia mnie żebym takie zrobiła i jakoś zebrać się nie mogę :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam drób. Takie aromatyczne kotleciki to idealny dodatek do kaszy, makaronu, ryżu, kuskusa i ziemniaków. Z sosem pomidorowym, niebo.

    OdpowiedzUsuń
  9. Wyglądają bardzo, bardzo pysznie:)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń