wtorek, 10 czerwca 2014

MANGO KULFI



Składniki:

2 miękkie owoce mango
150ml śmietany kremówki
200ml mleka skondensowanego
6 ziarenek kardamonu
50g posiekanych orzechów pistacjowych

Wykonanie:

Śmietanę i ziarenka kardamonu umieścić w rondelku i delikatnie podgrzewać przez pięć minut. Odstawić do ostygnięcia. Mango obrać i pokroić na mniejsze kawałki. W blenderze umieścić mango mleko skondensowane oraz przelać przez sitko śmietankę. Wszystko razem zblenderować na gładką masę. Do silikonowych foremek na muffiny lub foremek na lodowe lizaki wsypać odrobinę pistacji, a następnie przelać masę z mango. Wstawić do zamrażalnika, najlepiej na całą noc.




Źródło przepisu książka C. Bretherton pt. "Family kitchen cookbook".


3 komentarze:

  1. Ależ to musi być pysze ! Wygląda pięknie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda cudownie, musi smakować bajecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Naprawdę przyciąga wzrok. I jak z mango to na pewno jest pyszne.

    OdpowiedzUsuń